Rode panda (Ailurus fulgens)

Dieren - Zoogdieren - Rode panda

De rode panda (Ailurus fulgens) is een zoogdier die zijn oorsprong vindt in de oostelijke Himalaya en in het zuidwesten van China. De rode panda is te herkenne aan zijn roodbruine vacht, een lange ruige staart en heeft een waggelende gang vanwege zijn kortere voorpoten. Hij is ongeveer zo groot als een huiskat, maar heeft een langer lichaam en is iets zwaarder. Hij voedt zich voornamelijk met bamboe, maar eet ook eieren, vogels en insecten. Het is een solitair dier dat voornamelijk actief is van zonsondergang tot zonsopgang, overdag slaapt de rode panda of ligt hij te rusten.

Rode panda (Ailurus fulgens) in Zooparc Overloon (Nederland)

Rode panda (Ailurus fulgens) in Zooparc Overloon (Nederland)

Rode panda (Ailurus fulgens) in Zooparc Overloon (Nederland)

Rode panda (Ailurus fulgens) in Zooparc Overloon (Nederland)

Rode panda (Ailurus fulgens) in Zooparc Overloon (Nederland)

Rode panda (Ailurus fulgens) in Zooparc Overloon (Nederland)

Rode panda (Ailurus fulgens) in Zooparc Overloon (Nederland)

Rode panda (Ailurus fulgens) in Zooparc Overloon (Nederland)

Rode panda (Ailurus fulgens) in Zooparc Overloon (Nederland)